Tuesday, October 15, 2013

schweiziska specialitéer & KB 8:7

Hejsan!

Igår började vi med era presentationer av schweiziska företeelser som en "vanlig svensk"inte känner till.

Andrea berättade om lyktor gjorda av karvade sockerbetor, Elsbeth om kastanjepuré i spaghettiliknande form och Michael om det söta bröd, i form av en skrevande gubbe - med jordnöt i naveln? - som äts under advent. Som bonus jämförde han det även med det svenska saffransbröd som äts under adventstiden. 



Alla som vill är naturligtvis välkomna att i december testa något av alla recept som finns på nätet, t.ex. här! Själv tycker jag som sagt att lussebullar är godast om man har kvarg i degen men det har man inte i det här schweiziska receptet. Viktigast av allt är dock att inte använda pärlsocker, i alla fall om man frågar mitt läger i denna viktiga fråga ... :P

Apropå svenska traditioner och högtider så kommer bilden ovan från sweden.se - vilket är Sveriges officiella hemsida - och här kan man läsa mer om sådant man firar där, till exempel ...

De ger även ut böcker och informationsmaterial. 

Bland mycket annat, den karta jag har, som man kan beställa här! Den är tyvärr inte gratis, men om ni är flera som vill ha en så kan vi ju spara porto genom att göra en gemensam beställning =)

Sist men inte minst jobbade vi vidare i kursboken, kapitel 7, med övningen 7a-d. Läxa är att göra så mycket ni hinner av 8-10 i KB, samt 15-15 i AB 8)


No comments:

Post a Comment